De beste biertjes van Nederlandse bodem

      Geen reacties op De beste biertjes van Nederlandse bodem

Nederlanders houden wel van een goed koud biertje. We hebben dan ook niet voor niets een van de grootste biermerken ter wereld, namelijk Heineken. Maar Heineken staat in Nederland nou niet bepaald bekend als een speciaal bier voor bijzondere gelegenheden. Als je bijvoorbeeld een paar bijzondere biertjes wilt geven als geschenk, of gewoon zelf iets nieuws wilt proberen dan zijn er vele andere mogelijkheden van eigen bodem. In dit artikel bespreken we de drie beste speciaal biertjes uit Nederland.

Uiltje

Vernoemd naar de beroemde nachtvogel en met hippe mini cartoons als labels op de blikjes, is uiltje bier een van de meest bijzondere bierbrouwers van het moment. Zoals ze zelf aangeven hebben ze maar een missie, fantastisch bierbrouwen. Uiltje is een biermerk dat zich maar al bewust is van de brede Nederlandse markt waar er veel wordt geëxperimenteerd met verschillende smaken. Bierbrouwerij het Uiltje is vijf jaar geleden geboren in Haarlem en ze gebruiken graag veel hop in het bier. Uiltje experimenteert graag met verschillende smaken in hun bier zoals rozijnen, mango, karamel en ananas. Dit maakt het een uniek bier van hoge kwaliteit. De bierbrouwerij is gelegen in Haarlem, vlak naast onze hoofdstad.

Brouwerij het IJ.

In de hoofdstad zelf is een van de meest populaire lokale bierbrouwers, brouwerij ’t IJ. Brouwerij ’t IJ bestaat al een stukje langer dan Uiltje. In 1985 werd het bedrijf opgericht door muzikant Kasper Peterson nadat hij kennis had gemaakt met een aantal biertjes uit België. Op dat moment was dergelijk speciaalbier nog nauwelijks in Nederland verkrijgbaar en daarom besloot hij het zelf te gaan brouwen. Op het Zeeburgerpad wordt nu het fantastische bier gebrouwen en ze hebben ook een zeer populair terras waar natuurlijk uitsluitend het eigen bier wordt geserveerd.

De moersleutel

Er staan vier broers aan het hoofd van de brouwerij De Moersleutel maar ze besloten al snel niet voor een naam te kiezen zoals ‘The Four Brothers Brewing Company’ aangezien er daar al meer dan genoeg van zijn. Aangezien alle vier de broers handig zijn met klussen en techniek besloten ze de brouwerij De Moersleutel te noemen. Bij de Moersleutel is het bier zo donker als olie en dat is lekkerder dan het klinkt. Ze hebben veel donkere stouts zoals ‘Motorolie’ en ‘Je Moer’. Daarbij heeft de eerste chocolade tonen en is overheersend zoet. Het bier heeft een lekker dikke textuur en een volle smaak. Ideaal bier voor in de winter dus.