De verbouwing van je eerste huis

      Geen reacties op De verbouwing van je eerste huis

Het is tegenwoordig niet eenvoudig om een huis te vinden. De huizenprijzen stijgen de pan uit en voor een huurwoning kom je niet meer zomaar in aanmerking. Ook ik heb dit zelf moeten ondervinden. Nadat ik jarenlang stond ingeschreven bij een woningbouwvereniging kreeg ik dan eindelijk de kans om een appartement te huren in de buurt. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, want na 25 jaar bij mijn ouders wonen wilde ik toch echt een plekje voor mezelf. Uiteindelijk voldeed het appartement aan al mijn wensen en na een tijdje trok mijn vriend bij mij in. Na een jaar kregen we groot nieuws, de woningbouwvereniging wilde de appartement namelijk te koop zetten en wij kwamen in aanmerking om het te kopen! Na wekenlang bellen, mailen en regelen is het gelukt en hebben wij het huis gekocht. Hierbij kwam ook gelijk het goede nieuws dat wij eindelijk konden verbouwen. Vooral de keuken en badkamer waren aan vernieuwing toe, maar waar begin je bij de verbouwing van je eerste huis?

Keuken

De keuken is voor zowel mij als mijn vriend een belangrijke plek in huis. We houden allebei erg van koken en kunnen dan ook urenlang in de keuken staan. Wel moesten we rekening houden met de beperkte ruimte. Na het bekijken van verschillende keukens kwamen mijn vriend en ik erachter dat we allebei voorkeur hebben voor een andere stijl. Hij houdt meer van landelijk en ik juist van modern. Wat een dilemma. Na behoorlijk wikken en wegen zijn we dan toch voor een landelijke keuken gegaan. De warme sfeer door het gebruik van hout spreekt ons allebei erg aan omdat we veel in de keuken zijn. De natuurlijke materialen passen goed bij de rest van het huis en het stenen werkblad maakt het plaatje compleet.

Badkamer

Voor de badkamer waren we de keuzes langer aan het afwegen. We wisten namelijk niet zeker of we genoeg budget zouden overhouden voor een volledige nieuwe badkamer of dat we losse badkamerelementen wilden vervangen. Nadat we verschillende badkamers hadden bekeken moesten we weer voor een stijl kiezen. Ik wist niet dat je voor de badkamer ook zoveel verschillende stijlen had; van klassiek tot landelijk en van modern tot luxe, de opties zijn eindeloos. Toch kwamen we weer op de landelijke stijl uit. Zelf houd ik er erg van om dezelfde sfeer in het huis aan te houden, mijn vriend geeft hier dan weer niet zoveel om. Wel hebben we gekozen om losse badkamerelementen te vervangen in plaats van de hele badkamer. Bij een showroom hebben we onze perfecte badkamer gezien, die we gaan proberen na te maken. Het is dus nog even klussen, maar eindelijk voelt ons huis ook echt van ons!