De wereld verandert

      Geen reacties op De wereld verandert

Als mensen ontwikkelen we ons heel snel. En alles wat wij op de wereld doen, laat een imprint achter. Dit is waarom vlakken als technologie zich ook heel snel ontwikkelen. Maar omdat dat veel grondstoffen vergt, ontwikkelen we ons toch soms iets té snel. We moeten over de consequenties nadenken en de schade beperken. Maar zoals ik zei, zijn er ook geweldige ontwikkelingen. Zowel op maatschappelijk niveau als in kleinere kringen. Veel levensstijlen zijn veel meer normaal tegenwoordig en ook komen er met al deze ontwikkelingen veel meer mogelijkheden op ons af. In deze blog vertel ik je daar over. Want je bent geweldig, wie je ook bent

Nog nooit zo klein

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om te reizen er te veel om op te noemen. De bedragen zijn laag en dat maakt dat veel mensen de meest exotische locaties uit kiezen voor hun volgende vakantie. Ik houd zelf ook van reizen. Nieuwe keukens, natuur en culturen verrijken je als mens, ben ik van mening. Zelf probeer ik wel verantwoordelijkheid te nemen voor deze levensstijl door bijvoorbeeld niet te vliegen en geen cruises te doen. Deze vakanties zijn namelijk heel goedkoop maar ook heel vervuilend. En ontspannen doe je toch meer als je je geen zorgen hoeft te maken over de toekomst van de planeet. Op deze manier genieten we maar nemen we ook onze verantwoordelijkheid en dat zorgt ervoor dat we eerlijk met de wereld en onze medemens omgaan.

Alles kan en alles mag

Zoals ik zei, wordt iedereen veel meer geaccepteerd tegenwoordig. We stappen langzaam maar zeker af van het idee dat sommige mensen slecht of lelijk zijn. Schoonheidsidealen worden geschrapt en representatie van andere uiterlijk wordt steeds meer gewaardeerd. Vroeger was het flink zoeken naar grote maten dameskleding en tegenwoordig zijn er hele campagnes die mannen en vrouwen helpen zich goed te voelen in hun lichaam. Zo zijn er geweldige winkels met de meest prachtige plus size kleding voor dames met een grotere maat. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een jurk of een broek, alles is er. En ook nog eens in zo’n model en stijl dat het jouw vormen prachtig accentueert. De website van Chrissize maakt dat heel makkelijk, alles staat gewoon.

We ontwikkelen ons razendsnel

Niet al onze ontwikkelingen zijn even goed voor de planeet, soms moeten we een pas op de plaats maken. Maar naar onze medemens is het tij voor een groot deel wel gekeerd. En zo hoort het ook. Iedereen is mooi, ongeacht je afkomst, uiterlijk, geslacht. Laten we ons op deze manier blijven ontwikkelen en mogelijkheden blijven creëren en af blijven stappen van de sociale norm en het beeld van de maatschappij. Want als je niemand pijn doet met jouw levensstijl, waarom zou je dan niet mogen zijn wie je bent? Daar hoor je je goed bij te voelen!