Hier moet je op letten bij het opstellen van een testament

Het opstellen van een testament is iets waar we vaak tegen op zien. Toch is het wel belangrijk om dit te doen. Zo weten je erfgenamen straks wat jou wensen zijn en hoe ze de erfenis goed kunnen verdelen. Dit kan ervoor zorgen dat ruzies worden voorkomen. Ook kun je een notaris executeur testamentair aanwijzen of een dierbare als executeur benoemen. Waar moet je nu precies op letten bij het opstellen van een testament? In dit artikel vind je twee handige tips.

notaris executeur testamentair
  1. Leg vast hoe de inboedel moet worden verdeeld

De erfgenamen kunnen de inboedel natuurlijk zelf onderling verdelen, maar de kans is groot dat hierbij onenigheid ontstaat. Daarom kun je de verdeling van de inboedel het beste vastleggen in je testament. Je kunt bij de erfgenamen nagaan welke erfstukken zij graag willen hebben. Aan de hand hiervan kun je in je testament vastleggen wie wat krijgt.

Ook kun je ervoor kiezen om bepaalde erfstukken onderling of openbaar te laten veilen of te laten rouleren onder de erfgenamen.

  1. Executeur benoemen

In je testament kun je een executeur benoemen. Deze persoon is verantwoordelijk voor het verdelen van de erfenis. Dit kan een dierbare zijn met financieel inzicht die goed met emoties kan omgaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om een notaris executeur testamentair te benoemen.