Hoe onderhoud jij je nieuwe vloer?

      Geen reacties op Hoe onderhoud jij je nieuwe vloer?

Heb jij onlangs een nieuwe vloer laten leggen? Dan wil je deze uiteraard zo mooi mogelijk houden. In het begin zal je hier dan ook alles aan proberen te doen zoals meteen een vlekje proberen weg te werken of de boel met enige regelmaat in de lak zetten. Voor sommige vloeren is dit inderdaad het juiste soort onderhoudt maar dat geldt zeker niet voor iedere vloer. Sommige vloeren hebben juist veel minder onderhoud nodig en zijn veel meer gebaat bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Benieuwd welk type vloer welk soort onderhoud nodig heeft? Je leest het in dit blog.

Onderhoud van een laminaat vloer

Heb jij ondanks een laminaat vloer laten leggen? Dan ben je niet de enige! Laminaat is op dit moment een van de meest populaire vloersoorten van Nederland en dat is niet zonder reden. Deze vloer is namelijk echt een topper voor ieder soort huishouden en is over het algemeen erg onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is een laminaat vloer in de meeste gevallen ook een stuk vriendelijker geprijsd dat een echte houten vloer of tegels waardoor de aanschaf van deze vloer een stuk vriendelijk is voor je portemonnee. De vloer lijkt ontzettend op een houten vloer maar is in werkelijkheid van kunststof. Omdat deze vloer van kunststof is, is het perfect voor huishouden met gezinnen waar de vloer wel tegen een stootje moet kunnen. Daarnaast is de vloer ook perfect voor mensen met allergieën, woningen met vloerverwarming en huishoudens die regelmatig het interieur een flinke upgrade geven. Wil je laminaat kopen, inclusief de vloer laten leggen? Kijk dan eens bij De-laminaatexpert.nl voor hun uitgebreide aanbod in assortiment en services.

Onderhoud van een houten vloer

De houten vloer is een van de oudste vloersoorten die er bestaat. Deze vloer wordt al vele jaren gebruikt in de woonkamer, de slaapkamer of een andere ruimte in huis. De vloer is over het algemeen iets minder prijsvriendelijk als bijvoorbeeld al laminaat maar je krijgt er wel een hoop voor terug. Een houten vloer is namelijk ontzettend duurzaam en gaat een leven lang mee. Je hoeft eigenlijk dus maar een keer een vloer aan te schaffen. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat je de vloer zat wordt want je kan zelf eventueel nog spelen met de kleur. Wil je de vloer wat donkerder? Dan zet je hem in een donkere lak tijdens zijn halfjaarlijkse onderhoudsbeurt. Wil je de vloer juist wat lichter? Dan scheur je hem even op en zet je hem in een lichtere lak. Op deze manier kan je eindeloos blijven variëren en is een houten vloer een aanwinst voor het leven.

Onderhoud van tegels

Van alle vloersoorten hebben tegels toch wel het minste onderhoud nodig maar tegels zijn daarentegen wel een stuk duurder in aankoop. Vooral tegels die gemaakt zijn van echt natuursteen zijn alles behalve vriendelijke geprijsd. Toch is de aanschaf van deze vloer het meer dan waard en zullen de tegels zich vanzelf uit betalen. Geen gedoe met de vloer ieder jaar in de lak zetten en al helemaal geen gedoe met eventuele vlekken of andere viezigheden. Een doekje erover en jouw vloer ziet er weer uit als nieuw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *