Industriële lampen – hout, metaal, glas

Industriële stijl wordt steeds populairder bij de lampenwinkel en in het algemeen in Nederland. Creatieve mensen, voorstanders van onconventionele oplossingen, liefhebbers van minimalisme en ecologie grijpen gretig naar inspiraties zoals “loft”. Hoe zou je de industriële stijl omschrijven? Het volgens een lampenwinkel een bewuste aanpassing van een grote postindustriële ruimte zodat het een woon klaar interieur wordt. Oude fabrieken, voormalige studio’s en hallen zijn gerangschikt in flats die verrukken door hun eenvoud en ruimtelijkheid. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is om industriële accessoires in een flat in een flatgebouw te ‘smokkelen’ en een interieur te ontwerpen dat is geïnspireerd op een oude fabriek. Een zorgvuldige afweging van kleuren en texturen, evenals het doel van de ruimte die we inrichten, zal hier de sleutel tot succes zijn.

Waar wordt de industriële stijl door gekenmerkt?

Industrieel is het gebruik van vaste, ruwe materialen zoals hout, glas of metaal. Kunststof elementen, alles goedkoop en goedkoop, worden absoluut vermeden.

“Loft” interieur

Het mag niet rommelig zijn, alle soorten meubels en apparatuur moeten perfect op elkaar aansluiten en een gevoel van gezelligheid geven. Het is ook de moeite waard om een ​​paar accessoires “met karakter” te kopen. Vaak zullen het ouderdomsitems zijn, bijvoorbeeld gerelateerd aan de geschiedenis van het gebouw waarin we zijn ingetrokken. We kunnen ook familiesouvenirs of edelstenen van de antiekmarkt gebruiken, als hun structuur een lust voor het oog is en past bij de algehele sfeer van de kamer.

Wat is de rol van verlichting in een loftinterieur?

Aangezien het belangrijkste uitgangspunt van een kamer in industriële stijl is om zoveel mogelijk ruimte te krijgen, moeten we niet klagen over het gebrek aan natuurlijk licht. Er is echter de kwestie van het verlichten van de hoeken en gaten van het appartement, en het verdelen in zones waar er geen scheidingswanden zijn. Dankzij goed geselecteerde lampen bij een lampenwinkel zullen we in de avonduren een unieke sfeer en gebruikscomfort kunnen bekomen en bovendien het loftkarakter van het interieur nog meer benadrukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *