Jouw lichaam, jouw keuzes

      Geen reacties op Jouw lichaam, jouw keuzes

Tegenwoordig zijn er heel veel manieren om je uiterlijk aan te passen zodat het precies wordt zoals jij het hebben wilt. We worden immers allemaal geboren als blank canvas en onze voorkeuren wat betreft uiterlijk veranderen over de jaren. We ontwikkelen een eigen smaak en stijl en gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om hier voor jezelf uiting aan te geven en door het leven te gaan als de persoon die jij wilt zijn. Welke manieren? Dat vertel ik je in deze blog. Van permanente keuzes tot dagelijkse aanpassingen. Je bent mooi zoals je bent, maar soms voel je je niet helemaal lekker in je vel of wil je gewoon een keer iets anders. Niets mis mee toch?

Permanent of niet

Er zijn enorm veel manieren om iets toe te voegen aan je uiterlijk. Sommige manieren zijn voor altijd. Dit zijn dan ook de aanpassingen waarvan het aan te raden is dat je er eerst lang en goed over nadenkt. Zoals ik zei, wisselen onze voorkeuren qua uiterlijk nogal eens gedurende de jaren en je wil natuurlijk geen spijt hebben van je keuzes. Als je helemaal zeker bent, kunnen permanente aanpassingen als een bevrijding voelen. Dingen die eindelijk op zijn plek vallen, of je eindelijk op het gemak voelen in je eigen lichaam. Persoonlijk is dit mijn ervaring met tatoeages. Nu zijn zelfs tatoeages, met de beschikbare lasertechnieken, niet meer zo permanent als vroeger. Maar later we ze wel zo bekijken want helemaal verwijderen, is soms niet eens mogelijk.

Grote ingrepen

Verder kan je ook grote aanpassingen doen die je uiterlijk of een andere manier veranderen. Deze aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld heel je gezicht er anders uitziet, denk maar aan een facelift. Deze worden steeds populairder nu het hele taboe rondom plastische chirurgie langzaam verdwijnt. Zeker onder oudere mensen kan een facelift wonderen doen en je meteen 10 of 20 jaar jonger laten lijken. Maar ook een borstvergroting is tegenwoordig heel normaal, nadat je kinderen hebt gehad of gewoon omdat je ontevreden bent met wat je hebt. Het kan allemaal. Het is wel even sparen, maar dan heb je ook wat.

Dagelijkse kleintjes

Als je geen grote aanpassingen wilt doen of je niet wilt binden aan iets permanent dan kan je jouw uiterlijk ook opfrissen met dagelijkse kleine dingen zoals make-up en nagellak. Crèmepjes en maskers voor je gezicht kunnen ook al wonderen doen en deze zijn ook nog eens goed voor je huid. Zo pak je het beste van beide mee.