Kledingstukken waar je goed in wilt investeren.

Het begint weer warmer te worden, en de kleding die wij buiten dragen wordt dan ook anders. Dunnere lagen, en weg met de handschoenen en mutsen. Voorzichtig vooruit denken aan een mooie zomer is nog mogelijk. Toch is juist dit het moment om goed te investeren in winterkleding. De collecties gaan het magazijn weer in, maar niet voordat er bij veel winkels eerst een sale wordt gehouden. Door in deze periode winterkleding te kopen bespaar je geld zonder dat je in hoeft te leveren aan kwaliteit. Want kwaliteit is toch wel heel erg belangrijk bij winterkleding. Daarom hier een aantal kledingstukken en accessoires waar je sowieso goed in wilt investeren.

Een jas

Iedereen heeft een andere smaak, dus ik kan jou niet precies vertellen welke jas je moet kopen. Wel is het voor iedereen belangrijk dat de jas lekker warm is, en ook goed tegen wind en regen kan. Uiteraard is een speciale regenjas ook nooit weg, maar dat is in ons land meer zomer- en herfstkleding dan winterkleding. Liever koop je dus een winterjas omdat deze van goede kwaliteit is dan dat deze mooi is. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar het is niet de eerste prioriteit. Toch is het niet al te moeilijk om met een beetje moeite een jas te vinden die mooi is én van goede kwaliteit.

Een dikke trui

In de winter is een jas vaak niet voldoende. Met een los shirtje in een winterjas kan het toch nog behoorlijk koud worden. Dit komt omdat het lichaam de warmte niet goed vasthoudt. Hier is nog een luchtigere tussenlaag voor nodig, zoals heren truien. Ideaal gezien is het shirt daaronder redelijk strak. Ook bij een trui is het belangrijk om een goede, warme trui te hebben. Sowieso ben je op lange termijn goedkoper af als je goede kleding koopt. Daarnaast is het natuurlijk vervelend als een trui snel kapot gaat of niet zo warm is. Zo kan je ook binnen iets warmer op de bank zitten.

Goede schoenen

Onze handen en voeten worden vaak als eerste koud. Dit komt onder andere omdat ze verder van het hart zitten, maar ook om energie van het lichaam te besparen. Door de handen en de voeten goed warm te houden hoef je niet meer met bevroren voeten door de kou te banjeren. Een goede, stevige laag om de voeten heen doet wonderen. Kies een paar waar de wind niet zomaar doorheen giert, en ook jouw voeten lekker warm houdt.