De perfecte vakantie voor het hele gezin

Wil jij er met je gezin lekker op uit trekken? Niets is leuker dan met z’n allen op vakantie gaan! Lekker even bijkomen in de zon, en mooie herinneringen maken samen. En of je nou van een actieve vakantie houdt, of lekker op het strand wil luieren, er is altijd wel een vakantiebestemming die bij je past! Lees deze blog voor wat vakantie inspiratie voor het hele gezin.

De camping

Kamperen is voor veel gezinnen de favoriete manier van vakantie vieren. Kamperen is namelijk erg leuk voor jong en oud. Terwijl de kinderen zich uitleven in het zwembad en overal vriendjes en vriendinnetjes maken, zit jij lekker in de zon je boek te lezen. Of je geniet van een glas wijn terwijl je gezellig met je buren kletst. Terwijl je kampeert ben je heel de dag buiten en dat doet iedereen goed. Kamperen is daarmee heerlijk ontspannend, en je zult echt tot rust komen. Er zijn veel verschillende type campings waar je voor kunt kiezen: ga je voor simpel en klein, of juist groot en van alle gemakken voorzien? Het heeft allebei zijn voor- en nadelen. Onze tip: kijk eens of camping bella italia iets voor jullie is!

Het strand

Nog zo een heerlijke gezinsvakantie: lekker met z’n allen naar het strand. Op het strand kunnen kinderen zich heerlijk uitleven: zwemmen, beach volleyballen en eindeloos zandkastelen bouwen. Heerlijk! Jij ligt ondertussen lekker aan je kleurtje te werken, en geniet van een goed boek of een tijdschrift. ‘s Middags kun je een ijsje halen, of een stukje wandelen langs de boulevard. Let wel goed op de zon, die kan soms venijnig heet zijn. Smeer jezelf en je kids daarom goed in om verbranding te voorkomen.

Actieve vakantie

Als je kinderen iets ouder worden kun je kiezen voor een actieve vakantie. Actieve vakanties zijn vakanties met veel sport en spel. Denk dan bijvoorbeeld aan een fiets of wandelvakantie, of als je meer van de watersporten bent kun je gaan surfen, kanoën of zeilen. En in de winter kun je natuurlijk wintersporten: lekker samen skiën, boarden of sleeën. Een dergelijke vakantie werkt erg verbindend. Zo maak je samen een avontuur mee dat je niet snel zult vergeten! Kijk van tevoren goed wat iedereens wensen zijn en hoe je een vakantie kunt realiseren waar iedereen zich goed bij voelt. Hoe vooral ook goed rekening met de conditie van je kinderen. Kinderen hebben veel energie, maar je moet het ook niet overdrijven. Het moet wel leuk blijven natuurlijk. Bouw daarom genoeg rust momenten in.