Een plantenklimrek houdt je planten binnen de perken

Als je nu besluit om lekker in de tuin te gaan werken, dan is dat een prima plan. Zeker als je dat alleen kunt doen of anders op minimaal 1,5 meter van elkaar weet te blijven. Misschien hoef je alleen hier en daar wat te snoeien of te bemesten, maar misschien heb je wel zin om je hele tuin eens flink aan te pakken. Je maakt mooie nieuwe borders, legt je grasveld opnieuw aan en zorgt dat je terras alvast in topconditie is voor de komende warmere dagen. Al kun je nu, als je uit de wind blijft, ook al heerlijk buiten zitten. Klimplanten zijn heel erg leuk. Ze groeien snel, geven vaak mooie, geurige bloemen en je hebt er het hele jaar plezier van. Maar ze kunnen ook gaan woekeren. Door een plantenklimrek te plaatsen, kun je de klimplanten telkens weer een zetje in de goede richting geven.

Een plantenklimrek zie je al snel niet meer

Want zo'n rek is in een mum van tijd begroeid met jouw klimplanten. Of je nu kiest voor hedera, klimop of kamperfoelie, een plantenklimrek zal je tuinwerk een stuk gemakkelijker maken. Zeker hedera (klimop) heeft de neiging om je hele tuin door te wandelen en zijn tentakels aan ieder oppervlak te hechten. Dat kan heel vervelend zijn. Door de plant goed te leiden, zorg je ervoor dat deze mooi blijft en je je er niet aan gaat ergeren.

Combineer zo'n rek met je schutting

Een schutting is een stevige grensafscheiding van je tuin. Dat kan heel massief ogen en je kunt er soms zelfs een beetje claustrofobisch van worden. Door de schuttingdelen af te wisselen met een plantenklimrek en daar een mooie klimplant tegenaan te zetten, zit je nog steeds privé, maar breng je wel meer groen aan in je tuin. Ook de verschillende insecten zullen hier blij mee zijn. Op een houten schutting valt immers niks voor ze te halen.

Een pergola of een poortje is ook handig

Je ziet vaak een pergola of een poortje in een tuin staan. Helemaal begroeid met, bijvoorbeeld, rozen. Dit is natuurlijk een prachtige oplossing. Zeker wanneer je het poortje gebruikt om naar een ander deel van je tuin te gaan. Het kan zijn dat je in de herfst door de spinnenwebben moet, maar dat heb je er graag voor over als je in de lente, de zomer en de vroege herfst kunt genieten van de kleurenpracht van de planten die je er tegenaan laat groeien.