Rozemarijn etherische olie, wat kan het mij bieden?

Al sinds de oude Grieken en Romeinen wordt de bloem rozemarijn gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige werking. De rozemarijn etherische olie wordt ook wel Oleum Rosmarini genoemd en heeft een frisse, kruidige geur. De olie wordt gemaakt middels waterdamp destillatie van verse bloeiende toppen van de bloem. De kleur is kleurloos tot licht geel.

Verschillende doeleinden

Werking van deze etherische olie

De bloem rozemarijn staat bekend om zijn verkwikkende, stimulerende werking op de geest. Met name bij oudere mensen kan deze etherische olie een positieve invloed hebben op de geest. Rozemarijn stimuleert de bloedsomloop. Daarnaast kan rozemarijn breed worden toegepast, bijvoorbeeld bij verstuikingen, huidaandoeningen, pijnlijke menstruatie, koude handen en voeten, gewrichtsklachten, gezwollen enkels, verkoudheid en stressklachten. De rozemarijn etherische olie wordt ook in spirituele zin gebruikt. Het verdampen van deze olie wordt gezien als een bescherming tegen negatieve geesten in huis.

Toepassing van de olie

De rozemarijn etherische olie kan op verschillende manieren worden gebruikt. Afhankelijk van de klachten kan de beste toepassing worden gekozen. Voor de werking op de geest wordt over het algemeen gekozen voor toepassing in een diffuser. De olie kan ook uitwendig worden gebruikt, bijvoorbeeld bij een massage. Er is veel kwaliteitsverschil in etherische oli├źn. De beste werking kunt u verwachten bij een 100% zuiver olie. Het is raadzaam hier bij aankoop op te letten.