Stapelbed kopen: waar moet je op letten?

      Geen reacties op Stapelbed kopen: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een stapelbed moet je met een aantal punten rekening houden. Je wilt namelijk wel dat je kind in een goed en stevig bed slaapt. Op welke punten moet je in ieder geval letten? Hieronder leggen wij het je uit.

Stapelbed of hoogslaper

stapelbed

Een stapelbed is ideaal als er twee kinderen op één kamer slapen of als je een extra bed wilt hebben voor een eventuele logee. Als je echter geen extra bed nodig hebt en je kind graag hoog wil slapen, is een hoogslaper een betere keuze. Een hoogslaper bestaat uit één bed op hoogte, waardoor je onder het bed nog ruimte overhoudt.

Veiligheid

De veiligheid van je kind staat natuurlijk voorop. Aangezien je kind in een stapelbed of hoogslaper hoger slaapt, wil je niet dat hij of zij uit bed valt of het bed in elkaar zakt. Let er daarom op of het stapelbed van stevig en sterk materiaal is gemaakt. Stapelbedden van hout en metaal zijn vaak het stevigst. Controleer de trap extra en kies altijd voor een stapelbed met uitvalbeveiliging.

stapelbed

Dikte van het matras

Bij het kiezen van een matras voor een stapelbed zul je extra rekening moeten houden met de dikte van het matras. Je wilt graag dat je kind comfortabel ligt en daarom wil je een wat dikker matras kopen. Het matras mag echter ook niet te dik zijn, omdat er dan wellicht niet genoeg ruimte overblijft voor de uitvalbeveiliging. Je kind zou dan uit bed kunnen vallen. Houd hier dus rekening mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *