Technische vacatures zijn volop te vinden

Denk jij bij techniek al direct aan auto's, motoren en vrachtwagens? Dan kun je je hart ophalen. Maar ook op andere gebieden zijn technische medewerkers zeer gewild. Wat denk je van het onderhoud van hoogwerkers? Daar sta je niet bij stil, maar ook die apparaten hebben met onderhoud te maken. Ze moeten wel veilig zijn en blijven en dus met regelmaat onderhouden worden. Ben jij niet bang om op grote hoogte te werken? Dan zou je even kunnen kijken bij deze technische vacatures. Ook onderhoudsmonteurs voor leidingen in en om het huis, monteurs in fabrieken en voormannen met affiniteit met techniek worden veel gevraagd.

Technische vacatures zijn heel breed

Je denkt misschien dat je met een baan in de techniek altijd tot aan je ellebogen in de olie zit. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Ook het repareren van computers is een technische functie. Zo zijn er nog meer technische vacatures te vinden waar je je handen niet voor vuil hoeft te maken. Wat denk je van planner voor een technisch bedrijf? Je moet dan evengoed technische kennis hebben om de planning goed te kunnen uitvoeren. Het is dan belangrijk dat je weet hoe lang een bepaalde klus ongeveer duurt. Schat je dit verkeerd in? Dan loopt je planning in het honderd.

Hoe zit het met de opleiding?

Het kan natuurlijk zomaar zijn dat jij jaren geleden een opleiding hebt gedaan voor een compleet ander vak. En dat je nu zin hebt om een totaal andere weg in te slaan. Het zou dan jammer zijn als je eerst weer een tijd naar school moet en stage moet lopen voor je weer echt aan het werk kunt. Gelukkig zijn er banen waar de opleiding bij in zit. Zo kun je werken en leren tegelijk. Iets van een basiskennis en natuurlijk een brede interesse is dan wel van belang!

Online solliciteren is momenteel de norm

Of je nu alleen wilt wisselen van bedrijf en dezelfde functie wilt behouden of dat je een compleet nieuwe weg in wilt slaan, het begint bij de sollicitatie. Kijk eens bij de technische vacatures of er voor jou iets bij is. Je kunt dan direct reageren en je cv en brief versturen. Kom je door de eerste selectie? Dan zal er een gesprek plaatsvinden. Dit gesprek is normaal gesproken face to face, maar in verband met de corona-crisis zal dit nu telefonisch of via internet plaatsvinden. Dat hoeft natuurlijk geen belemmering te zijn. Sterker nog, het kan zijn dat het hele proces hierdoor sneller verloopt.