27 november 2021

Verkeersregelaars: ga voor een nieuwe uitdaging

2 min read

Ze zijn onmisbaar bij grote evenementen, verkeersproblemen en bouwprojecten: verkeersregelaars. Laatst had ik er ook weer mee te maken. We gingen naar een beurs in een groot beursgebouw. Een lange stoet auto’s reed naar de al behoorlijk volle parkeerplaats. Ik kreeg wel een beetje de kriebels. Zou ik de auto nog kwijt kunnen? Vol bewondering keek ik toe hoe de verkeersregelaars trefzeker elke auto naar een nog vrije plaats leidden. Ze overlegden met elkaar door walkietalkies en op zelfverzekerde wijzen wezen ze ons naar een plek. Ik kan niet anders dan de verkeersregelaars gehoorzamen. Vooral ook als ze met een brede glimlach naar je knikken. Zonder hen zou het een chaos zijn. En dat niet alleen: veel parkeerplaatsen zouden onbenut blijven en mensen zouden onnodig hele einden moeten lopen. Kortom: verkeersregelaars zijn onmisbaar. En het is bovendien een leuk beroep.

Verkeersregelaars: echte opleiding

Verkeersregelaars worden opgeleid. Dat moet denk ik ook wel want het is verantwoordelijk werk en je moet altijd rust en overzicht bewaren. Bovendien heb je altijd van die automobilisten die het beter menen te weten of die ergens iets van vinden. Daar moet je mee om kunnen gaan en dat is soms een echte uitdaging. Daarom is het niet meer dan logisch dat je een vierdaagse opleiding moet volgen. Dit kan bij Binck.nl. Je zit niet alleen in de schoolbanken maar gaat ook naar de praktijk. Zo wordt je voorbereid op alle mogelijke situaties die je tegen kan komen. Ook oefen je je communicatieve vaardigheden en leer je omgaan met complexe situaties. En daarna kun je aan de slag in deze afwisselende baan. Geen dag is hetzelfde. Maar ook de opdrachten zijn zeer gevarieerd. De ene week sta je een paar dagen bij een grote beurs, de week daarop op een groot kruispint waar alle stoplichten zijn uitgevallen. Altijd werk je samen en samen zorg je ervoor dat mensen veilig op hun bestemming komen.

Kies een nieuwe uitdaging

Werken als verkeersregelaar is leuk. Je bent lekker buiten en je hebt contact met heel veel mensen. Vaak werk je in een team en elke dag sta je samen voor een andere klus. Het is een uitdagende baan waar je ook nog veel van leert. Kortom: het is een mooie manier om je geld te verdienen. Je levert echt een nuttige bijdrage aan de maatschappij. Dus twijfel jij nog een beetje over de toekomst? Zie je jezelf niet jaren op school zitten, maar wil je wel dingen leren? Ga voor deze nieuwe uitdaging en pak je baan als verkeersregelaar.