Verschillende vloersoorten

      Geen reacties op Verschillende vloersoorten

Wil je een nieuwe vloer in je woning leggen, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dat is niet zo gek, aangezien er tegenwoordig veel verschillende vloersoorten zijn met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Om de juiste vloersoort te vinden is het handig om goed naar de verschillende vloersoorten te kijken. In dit artikel neem ik je mee met wat vloersoorten om je een beeld te geven.

Tapijt

Tapijt kennen we allemaal wel. Tapijt voelt lekker zacht onder de voeten en een tapijt ligt vaak boven op een vloer. Echter kan je er ook voor kiezen om je hele vloer van tapijt te maken. Dit is een lekkere zachte ondergrond. Echter is deze vloersoort wel lastig om schoon te houden en daardoor niet de ideale vloersoort voor huizen waarin viervoeters rondlopen.

Tegelvloeren

Tegelvloeren zagen we eerst vooral in badkamers, maar tegenwoordig zijn er ook speciale tegels voor bijvoorbeeld de woonkamer en/of keuken. Deze tegels zien we vooral terug in de moderne huisstijlen en geven vaak een strakke look aan de woning. De vloeren kunnen in de winter we koud aanvoelen en daarom is vloerverwarming wel een aanrader.

Houten vloeren

De originele massief houten vloeren kent iedereen wel. Door hun unieke uitstraling geven ze een warme sfeer aan een woning. Echter zijn deze vloeren niet waterbestendig en daardoor moet je goed opletten met vocht. Verder kunnen de vloeren lang mee gaan, mits je ze wel wekelijks goed onderhoud.

PVC vloeren

Ten slotte de PVC vloeren. PVC vloeren zijn de kunststof versie van de houten vloeren. PVC is een stevig materiaal waardoor de vloersoorten sterker en duurzamer zijn als de eerder genoemde houten vloeren. Ze zijn over het algemeen iets duurder, maar gaan dan ook langer mee. Tevens zijn ze ook waterbestendig en enorm hygi├źnisch.