Vijf kledingstukken die elke man moet hebben

Als man wordt er soms van je verwacht dat je een bepaalde outfit aan hebt. Vaak gaat het dan om een net pak voor bijvoorbeeld een evenement. Ook is het op sommige werkplekken gebruikelijk om een pak te dragen. In zulke gevallen heb je een paar basiselementen nodig om de juiste outfit aan te kunnen doen. Door op tijd dit soort kleding aan te schaffen hoef je niet op het laatste moment veel geld uit te geven aan alles in één keer. Daarom hier een aantal kledingstukken die je als man sowieso paraat moet hebben voor een gelegenheid die zich voordoet.

Nette schoenen

Zelf draag ik in principe altijd sneakers, maar dit is niet altijd een goede keuze voor een outfit. Het staat raar om witte sneakers te dragen bij een pak, en soms worden zwarte sneakers ook niet gewaardeerd. Een paar glimmende en een paar doffe zwarte leren schoenen zijn niet weg te denken uit het arsenaal van een goedgeklede man, Deze schoenen kan je altijd zonder moeite onder een pak dragen.

Verschillende overhemden

Als je ineens een baantje aangeboden krijgt waarbij je in nette kleding moet verschijnen, of je hebt bijvoorbeeld een bruiloft die meerdere dagen duurt, dan kan je niet overleven op dat ene witte overhemd. Het is daarom belangrijk dat je verschillende overhemden inslaat. Witte overhemden zijn altijd veilig, maar een paar zwarte overhemden en misschien een lichtblauwe kunnen ook geen kwaad. Uiteraard kies je deze overhemden ook op basis van het jasje en de bijbehorende pantalon.

Jasje

Een jasje hoort zonder meer bij de standaard nette outfit van elke man. Samen met de pantalon vormt het jasje de buitenkant van de nette outfit. Donkerblauw of grijs zijn veilige kleuren wanneer het om een informele situatie gaat zoals de werkvloer. Wanneer het om een begrafenis of een plechtige aangelegenheid gaat is een echt zwart jasje een betere keuze. 

De pantalon

De broek die bij het jasje hoort, ook wel de pantalon genoemd, is erg belangrijk om te hebben in de garderobe. Deze broek koop je vaak bij het jasje als een set, maar je kan ook verschillende jasjes en broeken los kopen als je een beetje mag mixen.

Gilet

Soms wordt er van je verwacht dat je een driedelig pak draagt. In dat geval horen er een vestje of gilets bij het jasje. Deze kan in kleur afwijken van het jasje en de broek, maar bepaalde kleurenschema's zijn natuurlijk wel aan de orde. Ook kan je bij bijvoorbeeld business casual een gilet zonder jasje erbij dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *