27 november 2021

Vrachtwagen kopen: verander je leven

2 min read

Ik heb al meerdere keren serieus nagedacht over het omgooien van mijn leven. Al mijn hele carrière lang zit ik achter een bureau zonder veel van de wereld te zien. Ja, via internet. En ik vraag me steeds meer af of het misschien niet eens tijd wordt voor een verandering in levensstijl. Stiekem droom ik al jaren over een carrière als vrachtwagenchauffeur. Het lijkt me heerlijk om, alleen, de Europese wegen af te rijden en alleen verantwoordelijk te zijn voor het mini bedrijf dat je vrachtwagen kan zijn. Of desnoods in dienst van een bedrijf om zo toch een vast inkomen te hebben. Maar de vrijheid van het eigen baas zijn, trekt me toch meer. Een groot rijbewijs had ik al een tijdje. Maar ja, hoe kom je aan een vrachtwagen? Een vrachtwagen kopen lijkt me toch niet zo eenvoudig. Of toch wel?

Vrachtwagen kopen online

Je gelooft het niet, maar ga even zoeken op vrachtwagen kopen en voor je het weet heb je ze voor het uitzoeken. Ik wist al dat je veel op internet kan vinden, maar dit slaat alles. Oké, je koopt hem natuurlijk niet echt online want het lijkt me heel verstandig wel even een lange proefrit te maken en het ding van onder tot boven na te laten kijken. Vooral als je er zoals ik niet veel verstand van hebt. Maar neem een kenner mee en dan kun je dus echt aan de slag. Je hebt de vrachtwagens voor het uitkiezen. Ik wil me als vrachtrijder laten inhuren dus daar moet ik een geschikte vrachtwagen bij vinden. Maar je kunt dus ook een vrachtwagen kopen om bijvoorbeeld op de bouw te gaan werken of om auto’s mee te vervoeren. Ik moest dus eerst goed uitzoeken waar veel vraag naar is. En ook dat doe je op internet. Waar waren we ooit zonder dat medium? Maar goed, met een vrachtwagen kopen alleen ben je er natuurlijk nog niet want je kunt hem moeilijk in je straat parkeren.

Bijkomende zaken regelen

Ik moest natuurlijk ook nog bijkomende zaken regelen. Vergunningen, een parkeerplaats voor de nacht, klanten en al het andere wat je nodig hebt om als chauffeur aan de slag te mogen. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat. Ik heb mijn eerste echte rit als chauffeur inmiddels achter de rug en het was geweldig. Ik heb mijn vaste baan er nog niet aangegeven, maar wie weet kan dat ooit wel. Een vrachtwagen kopen, de sprong echt wagen, veranderde  mijn leven. Grijp jij ook je kans?