Wat heb je nodig voor het bouwen van je eigen WordPress website?

Aangezien je meer zichtbaar wilt worden op het internet, wil je een website gaan bouwen. Daarvoor zou je een basiscursus website bouwen kunnen volgen, maar je kunt ook gewoon zelf aan de slag gaan. Zo kun je met WordPress eenvoudig je eigen website maken. Maar wat heb je hier nu voor nodig? Je leest hier alles over in dit artikel.

basiscursus websites bouwen

Domeinnaam en hosting

Voordat je met WordPress aan de slag kunt zul je eerst een domeinnaam en hosting moeten aanschaffen. De domeinnaam is de URL van jouw website, bijvoorbeeld Webdesigner.nl. Door middel van hosting wordt jouw website in de lucht gehouden, zodat het voor iedereen zichtbaar is. Zowel je domeinnaam als hosting kun je aanschaffen bij een hostingprovider.

basiscursus websites bouwen

WordPress


WordPress is een gratis CMS systeem en je hoeft hier dus niets voor te betalen. Het is meestal mogelijk om dit eenvoudig op je website te installeren via het systeem dat je hosting provider aanbiedt.

WordPress thema

Om jouw WordPress website vorm te geven is het handig om een WordPress thema te installeren. Er zijn zowel gratis als betaalde WordPress thema’s beschikbaar. Kies een thema uit die de functionaliteiten en lay-out heeft die jij ongeveer wilt, zodat je straks niet veel hoeft aan te passen.