Zakelijke zonnepanelen aanschaffen: 3 voordelen

Ben je voor de zoveelste keer bezig met energie vergelijken zakelijk, terwijl je stiekem al een hele tijd zit te denken aan het kopen van zakelijke zonnepanelen? Dat snappen we helemaal! Met zakelijke zonnepanelen profiteer je namelijk van heel wat voordelen. Een groot deel van de Nederlandse ondernemers heeft de overstap al gemaakt. Zij profiteren optimaal van alle voordelen van zonnepanelen voor hun bedrijf. Twijfel je nog om dezelfde investering te maken of is er een andere reden waarom je nog wat meer wilt weten over zakelijke zonnepanelen? In dit artikel lees je enkele voordelen van deze duurzame toepassing om je eigen groene energie mee op te wekken.

Zonnepanelen leveren duurzame energie voor je bedrijf

Het grootste voordeel van zakelijke zonnepanelen is het feit dat je groen bezig bent. Met zonnepanelen wek je immers stroom op die geproduceerd wordt door zonnestralen. De zon is een natuurlijke bron, waardoor je energie een groen en duurzaam karakter krijgt. Daarnaast is groene energie beter voor het milieu omdat de productie ervan groener is. Bij het opwekken van grijze energie komt namelijk veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene energie. Tel daarbij op dat groene stroom uit natuurlijke bronnen wordt gehaald en grijze energie uit fossiele bronnen die op een dag op zullen zijn en je hebt een gouden combinatie voor een groenere aarde. Je hoeft nooit meer aan de slag te gaan met MKB energie vergelijken of grootzakelijk energie vergelijken, omdat je direct toegang hebt tot je zelf opgewekte energie. Ideaal!

Zonnepanelen zijn goed te betalen voor iedereen

De meeste mensen weten wel dat groene energie beter is voor de wereld; toch wordt er nog niet massaal gekozen voor zakelijke zonnepanelen. Dat komt omdat een groot deel van die mensen nog steeds denkt dat zonnepanelen ontzettend duur zijn. Natuurlijk moet je een investering maken wanneer je kiest voor zakelijke zonnepanelen. Dit betekent echter niet dat je direct hartstikke blut bent! Ondernemers in Nederland worden namelijk financieel geholpen wanneer zij besluiten om zakelijke zonnepanelen af te nemen. Er zijn bijvoorbeeld diverse vergoedingen en/of subsidies beschikbaar wanneer je kunt aantonen dat je dit soort energiebesparende maatregelen treft binnen je bedrijf. Wat ook prettig is, is dat je de investering af kunt trekken bij de Belastingdienst en dat de prijzen van zonnepanelen überhaupt zijn gedaald de laatste jaren. Kortom: zonnepanelen zijn goed te betalen en toegankelijk voor een groot publiek.

Profiteren van gratis groene energie met zonnepanelen

Wat je tot slot moet weten, is dat je met zakelijke zonnepanelen niet meer afhankelijk bent van wat er gebeurt op de energiemarkt. Gaan de prijzen van zakelijke energie bijvoorbeeld ineens heel erg omhoog dan merk je daar zelf niet zoveel van. Jij wekt immers je eigen stroom op waar je niet voor hoeft te betalen. Dat is een fijn idee! Dat betekent ook dat je na enkele jaren gebruik kunt maken van volledig gratis groene energie. Op een gegeven moment heb je je investering er namelijk uit door al die jaren je eigen gratis energie te hebben opgewekt. Hoe lang dit duurt verschilt per verbruik en ligt ook aan hoeveel zonnepanelen je (nodig) hebt. Meestal is er een gemiddelde van zes tot acht jaar: na die jaren profiteer je van gratis energie die ook nog eens goed is voor het milieu. Dat is toch een behoorlijke win-win situatie als je het ons vraagt. Twijfel je na het lezen van dit artikel nog steeds of ben je inmiddels overgehaald om ook over te stappen op het opwekken van je eigen stroom? Onze extra tip: vraag eens aan ondernemers in de buurt hoe zij zakelijke zonnepanelen ervaren. De kans is groot dat je dan alsnog de overstap wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *